Script:

In het verhaal volgen we Stijn, Kim en Fayza die samen een avontuur beleven in Hoogezand-Sappemeer en omstreken. Ze krijgen hierbij hulp van de dominee en een kluizenaar. Het script voor de film is losjes gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van Sappemeer. Waarbij de mythe van Sappe de Pachtinner als leidraad is genomen. In de uiteindelijke film is deze sage door middel van een verteller en flashbacks terug te zien.

Voor het schrijven van het script is veel inspiratie gehaald uit series zoals De zevensprong, Q&Q en De Legende van de Bokkenrijders. Dit soort spannend kinderseries zie je helaas niet veel meer terwijl er nog wel een groot publiek in geïnteresseerd is. De drie jonge hoofdrolspelers in Sappe de Pachtinner zijn niet bang om op onderzoek uit te gaan in de wonderlijke wereld.

Tijd:

De film speelt zich af in drie verschillende periodes. Allereerst is er de proloog (Maakt geen onderdeel uit van de uiteindelijke film) die zich afspeelt in het jaar 1986. Dit is het jaar dat in het noorden van Nederland de aardbevingen begonnen. De tweede periode, waarin het grootste gedeelte van het verhaal zich zich afspeelt is 2016. Als laatste is er nog de geschiedenis van Sappe zelf die door de dominee wordt verteld en door middel van flashbacks wordt verfilmd. Dit gedeelte wordt op locatie gefilmd zodat het lijkt alsof het zich in de 17de eeuw afspeelt.

Frank Bally

Doel:

De première van de film zal begin 2018 plaatsvinden in de lokale bioscoop. Ook gaan we voor de vertoning meerdere nationale en regionale omroepen benaderen. Zodat een zo groot mogelijk publiek de film kan gaan zien.

Door dit cultuurproject willen we een diverse groep inwoners uit Hoogezand-Sappemeer samen te brengen om te werken aan een leuk en leerzaam filmwerk. Samen met al die mensen willen we een kinderfilm maken die niet alleen spannend en leuk is voor jongeren maar de toeschouwer ook een kijkje geeft in de geschiedenis van onze mooie gemeente.

NAM Publieksprijs:

In april 2016 hebben we met het filmplan voor Sappe de NAM Mediaverkiezing Publieksprijs gewonnen. Deze verkiezing georganiseerd door het leefbaarheidsfonds heeft als doel om Groningen door middel van mediaprojecten weer positief op de kaart te zetten.

Acteurs:

Lotte Laurens

Ismay Oldenziel

Roy Busscher

René Bodewes

Ron Akkerman

Erik Bulthuis

Frank Bally

Michiel Noback

Emiel Wolthuis

Aike Vogelzang

Jan Dijkhuis

Frances Folgerts

Gerben Scharft

Jojo Roelfsema

Ron Rijnsewijn

Karin Lambrechtse

Een film van:

Paul Bezuijen

In samenwerking met:

Aike Vogelzang

Siebren Tammenga

Geluid:

Luuk Beukema

Muziek:

René van Munster

Kostuums:

Elvera van Bentum

Productie assistent:

Annabelle Spanjaard

Mathijs Woudstra